Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

SIPA pretresa 11 lokacija u akciji ‘Skuter III’

Preuzmite sliku

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu vrše pretrese objekata i lica na 11 lokacija na širem području Tuzle, Lukavca, Pelagićeva, Šamca, Zavidovića, Prnjavora i Ilidže u vezi sa nedozvoljenim prometom akciznih proizvoda.

Riječ je o akciji “Skuter III”, a pronađeni su i privremeno oduzeti mobilni telefoni, duvan pripremljen za pušenje, mašine za rezanje duvana, mašine za punjenje cigareta duvanom pripremljenim za pušenje, cigarete bez akciznih markica, novac i drugo, saopšteno je iz Sipe.

Sipa, kako se dodaje, pretresa lica, stambene i poslovne objekte i pokretne stvari koje koriste osumnjičeni, a pronađeni predmeti mogu se dovesti u vezu sa krivičnim djelom organizovani kriminal sa krivičnim djelom nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Akcija se realizuje pod nadzorom i naredbama Tužilaštva i Suda BiH, a uz pomoći policijskih službenika MUP-a Republike Srpske, te MUP-a Tuzlanskog, Zeničko–dobojskog i Kantona Sarajevo.

Iz Sipe su naveli da će o “konačnom izvršenju pretresa i statusu osumnjičenih lica javnost biti blagovremeno obaviještena”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,