Srijeda, 6. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

SIPA ponovo pretresa kuću direktora ‘Bosnalijeka’ Nedima Uzunovića

Preuzmite sliku

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) nastavljaju aktivnosti na realizaciji operativne akcije kodnog naziva “AS“, jutros započete na području Sarajeva i Konjica, a u sklopu koje se vrše pretresi poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na ukupno dvanaest lokacija.

Aktivnosti se provode zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo – zloupotreba položaja ili ovlaštenja i krivično djelo – povlaštene informacije.

Iz SIPA-e su za Fenu potvrdili da se aktivnosti/pretresi odnose na pravnu osobu “Bosnalijek”, odnosno na direktora ove farmaceutske kompanije Nedima Uzunovića, te na profesora Ekomnomskog fakulteta u Sarajevu Mehmeda Jahića.

Pretresi se vrše po nalozima Kantonalnog suda i Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva KS, a u saradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, Federalnom upravom policije, Ministarstvom unutrašnjih poslova KS i Ministarstvom unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

S obzirom na to da su pretresi još u toku, iz SIPA-e su naveli kako će javnost biti informirana naknadno o rezultatima akcije i eventualnim hapšenjima osoba koje se dovode u vezu sa spomenutim krivičnim djelima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,