Nedjelja, 23. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

SIPA otkrila plantažu marihuane, uhapšene dvije osobe

Preuzmite sliku

Policijski službenici državne agencije za istrage i zaštitu jučer su na području Mokrog, opština Pale otkrili plantažu opojne droge marihuana.

Plantaža marihuane je bila skrivena u prostorijama nekadašnje pilane u Mokrom, saopšteno je jutros.

Otkriveno je i privremeno oduzeto preko 1152 zasada stabljike koje izgledom asociraju na stabljike opojne droge marihuana, kao i oprema za uzgoj opojne droge, velika količina rasada sjemenki marihuane koja je uzgajana u posebnoj improvizovanoj labaratoriji, 13 kilograma biljne zeljaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuana, koja je bila spremna za prodaju.

Realizovani su pretresi na dvije lokacije i dva lice su lišena slobode, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama” propisano Krivičnim zakonom Republike Srpske.

Lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih biti predata u dalju nadležnost postupajućeg tužioca.

Navedene aktivnosti su provodene po usmenom nalogu Okružnog suda u Istočnom Sarajevu, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu i u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, navedeno je jutros iz SIPA-e.(N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,