Utorak, 18. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

SIPA otkrila laboratoriju za proizvodnju droge u Visokom

Preuzmite sliku

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć su realizovali operativnu akciju usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga u kojoj je lišena slobode jedna osoba zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga.

Postupajući po naredbama Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona i Opštinskog suda u Visokom, policijski službenici SIPA-e su u Visokom pretresli stambeni objekt u kojem su otkrili laboratoriju za proizvodnju marihuane u vještačkim uslovima, te privremeno oduzeli oko 150 saksija sa stabljikama skanka u završnom stadijumu sazrijevanja, sisteme za navodnjavanje, zagrijavanje, osvjetljenje i dovod vazduha.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhapšena osoba bit će predato u daljnju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Akcija je realizovana u saradnji s policijskim službenicima MUP-a RS i MUP-a ZDK, saopćeno je iz SIPA-e. (Foto: Ilustracija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,