Srijeda, 5. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

SIPA o hapšenju Dupovca i Mutapa: Terete se za organizirani kriminal, protuzakonito posredovanje i pomoć izvršiocu krivičnog djela

Preuzmite sliku

Pripadnici SIPA-e jutros su obavili pretrese na dvije lokacije u KS zbog ometanja istrage u “slučaju Dženan Memić”

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), danas su na području Kantona Sarajevo uhapsili su dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima protuzakonito posredovanje i pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela.

Ovo je saopćeno iz SIPA-e.

– Postupajući po naredbama Suda BiH, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na dvije lokacije i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku. Osumnjičena lica privedena su u prostorije SIPA-e i nad njima je u toku kriminalistička obrada – piše u saopćenju.

Podsjećamo, pripadnici SIPA-e jutros su obavili pretrese na dvije lokacije u KS zbog ometanja istrage u “slučaju Dženan Memić”. Uhapšeni su Zijo Mutap, otac Alise Mutap koja je bila s Dženanom Memićem 8. febraara 2016., kada je teško povrijeđen, te Hasan Dupovac, bivši načelnik MUP-a KS za saobraćajne istrage.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje