Nedjelja, 4. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Sindikat Solidarnosti: Povlačimo radikalnije poteze u slučaju pet bivših radnika “Borca” iz Banovića

Preuzmite sliku

Iz Sindikata Solidarnosti danas su obavijestili javnost će povući neke radikalnije poteze, nakon što, prema njihovim riječima Ministarstvo rada i socijalne politike TK nije ništa uradilo po pitanju uplate doprinosa za zdravstveno osiguranje za pet bivših radnika firme “Borac” iz Banovića.

– Imajući u vidu činjenicu da Vlada Tuzlanskog kantona, odnosno Ministarstvo rada i socijalne politike, za sedam dana, koliko smo im dali roka, nije uradilo ništa po pitanju uplate doprinosa za zdravstveno osiguranje za pet bivših radnika “Borca” iz Banovića, u iznosu od 22.000 KM, kako bi pomenuti radnici mogli otići u zasluženu penziju, Sindikat Solidarnosti je jednostavno prinuđen na radikalnije poteze i mjere u ovom slučaju. Zbog krajnje drskog, bahatog i krajnje nehumanog ponašanja zaposlenih u Ministarstvu rada i socijalne politike, što se posebno odnosi na pomoćnika ministra, Nurdina Muhamedbegovića primorani smo da u srijedu, 29.05.2019. godine, nakon redovnih okupljanja ispred pravosudnih institucija, negdje oko 12 sati ostavimo dvije radnice u pomenutom ministarstvu da se oni o njima dalje brinu i skrbe – navodi se u saopštenju Sindikata Solidarnosti.

Kako dalje dodaju iz Sindikata Solidarnosti, radi se o radnicima koji su zbog nebrige države i društva, voljom političkih moćnika, postali klasični socijalni slučajevi, iako su već trebali uživati u vlastitim mirovinama stečenim napornim radom, trudom i znojem. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje