Srijeda, 28. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sestre Lejla i Fatima trebaju našu pomoć: Otac ih maltretirao, izvršio samoubistvo, ostavio kreditno zaduženje

Preuzmite sliku

“U mnoštvu teških priča, ovo je jedna od težih. Priča za koju je teško i zamoliti za podjelu, iako podjela po pravilu znači veći odziv donatora, odnosno veću pomoć za porodicu.” navodi se na stranici Pomozi.ba koji su za pomoć zamolili sve dobre ljude a radi se o teškoj sudbini dvije sestre. 

“Priča je o dvije divne curice, Lejli i Fatimi. Curice koje je rođeni otac tukao. Zlostavljao. Maltretirao na razne načine. Otac je bio alkoholičar i narkoman, a takav način života doveo ga je do toga da je na kraju izvršio samoubistvo. Ružno je to reći, teško i pomisliti, a kamoli nama napisati, da su nakon smrti vlastitog oca, curice jednostavno odahnule.

Međutim, koliko god neralano zvučalo na prvu, otac ih je nastavio malretirati i nakon smrti. Prije smrti digao je kredit, koji je sav potrošio na kocku, alkohol i drogu. Kredit nije otplaćivao i sada im je došlo sudsko rješenje u kome stoji da ukoliko ne otplate dug u iznosu od 7.179,64 KM i to u roku 30 dana, kuća ide na licitaciju i one sa majkom ostaju na ulici. Nakon svega što su preživjele u svojim mladim životima, mi NE MOŽEMO I NEĆEMO dozvoliti da Lejla i Fatima završe na ulici.

  • Njima je nemoguće skupiti taj iznos jer žive od 170 KM socijalne pomoći, a posljednjih nekoliko mjeseci majka Nedžada je od tog iznosa 100 KM davala za dug, te su preživljavali od 70 KM. Ona ima plastenik, koke nosilje i šije, te na taj način dodatno zarađuje, ali nedovoljno da bi otplatila dug.

    Svi vi koji želite da nam pomognete da Lejli i Fatimi osiguramo bolju budućnost, možete to učiniti pozivom na broj 17013 i tim putem donirati 2KM (broj je jedinstven za sve operatere unutar BiH).

    Tu su također opcije doniranja online putem kreditne ili debit kartice na našoj platformi www.POMOZIBA.org, a pomoći možete uplatama na naše standardne račune.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,