Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Šestorica migranata koji su učestvovali u neredima u Blažuju biće protjerani iz BiH

Preuzmite sliku

Inspektori Službe za poslove sa strancima su državljaninu Irana, čije je ponašanje bilo povod nereda u privremenom prihvatnom centru “Blažuj”, izrekli mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji Bosne i Hercegovine u periodu od tri godine, te ga stavili pod nadzor u Imigracioni centar, gdje će boraviti dok se ne steknu uslovi za njegovo udaljavanje iz BiH.

U saradnji Službe za poslove sa strancima i MUP-a Kantona Sarajevo, prepoznato je i pronađeno još pet lica učesnika događaja u Blažuju, kojima je od strane Službe za poslove sa strancima izrečena mjera protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji BiH.

Među njima su tri lica državljani Afganistana i dva lica državljani Pakistana. Lica su stavljena pod nadzor u Imigracioni centar gdje će boraviti do udaljenja sa teritorije BiH.

Služba za poslove sa strancima u saradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo nastavlja sa aktivnostima na identifikovanju i procesuiranju onih migranata koji su bili vođe nereda.

U neredima koji su se dogodili 20. januara u privremenom prihvatnom centru u Blažuju među oštećenim vozilima je i službeno vozilo Službe za poslove sa strancima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,