Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Šestogodišnji dječak upao u nabujali potok kod Žepča

Preuzmite sliku

U mjestu Begov Han kod Žepča danas je maloljetno dijete palo u nabujali potok, a potraga još uvijek traje, potvrdila je medijima portparolka MUP-a ZDK Aldina Alić.

Prema informacijama iz Operativnog centra Ministarstva za unutrašnje poslove Zeničko-dobojskog kantona, nesreća se dogodila oko 12 sati. Dodali su i kako su sve raspoložive snage Policijske uprave Žepče uključene u potragu, kao i da je na mjesto nesreće upućena specijalna jedinica MUP-a ZDK-a.

“Šestogodišnji dječak upao je danas u nabujali potok, kod porodične kuće u blizini Žepča”, izjavila je glasnogovornica MUP-a ZDK-a Aldina Ahmić, dok druge nezvanične informacije ukazuju na to da je dječak tokom nesreće vozio bicikl.

Dodaju i kako je dječaka pokušala spasiti njegova majka, no bezuspješno, nakon čega je prevezena u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Potraga je u toku nizvodno od Begovog Hana, na rijeci Bosni, prema Žepču, ali je otežana zbog velikog priliva vode usljed obilnih padavina, koje su i uzrokovale poplave u ovom dijelu naše zemlje, izvještava FTV. (Foto: T. Žustra | Nova TV)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,