Utorak, 29. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Šest državljana Afganistana će biti protjerano iz BiH

Preuzmite sliku

Na osnovu operativnih saznanja da se radi o osobama koje se mogu dovesti u vezu sa krijumčarenjem migranata i nelegalnim posjedovanjem oružja i drugih nedozvoljenih sredstava, danas su inspektori Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine u saradnji sa pripadnicima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, izvršili kontrolu osoba i objekata koji se koriste u privremenom prihvatnom centru Blažuj.

Tom prilikom, Služba za poslove sa strancima je izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji Bosne i Hercegovine za šest državljana Afganistana koji su bili smješteni u privremenom prihvatnom centru Blažuj.

Određena im je i mjera nadzora smještanjem u Imigracioni centar, gdje će boraviti dok se ne steknu uslovi za njihovo udaljenje sa teritorije BiH.

Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem ovakvih aktivnosti, koje će doprinijeti unapređenju sigurnosne situacije u državi, ali i sigurnosti unutar privremenih prihvatnih centara, saopćeno je iz Službe. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,