Utorak, 31. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Šepić: Bosna i Hercegovina je država koja treba rješavati otvorena pitanja u institucijama

Preuzmite sliku

Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić potvrdio je da je ta stranka dobila poziv da učestvuje u razgovorima o izmjenama izbornog zakonodavstva u Neumu, ali je odlučeno da se tom pozivu ne odazovu.

Napominje Šepić u saopštenju da su Sjedinjene Američke Države i Evropska unije najvažniji saveznici Bosne i Hercegovine, ali smatra da su međunarodni posrednici u pregovorima Matthew Palent i Angelina Eichhorst upali u zamku etnonacionalnog anahronizma.

“To je nametnuo predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kao jedinu opciju u tim razgovorima, a u isto vrijeme Čović i HDZ drže taocem Federaciju BiH već tri godine, dok lider SNSD-a Milorad Dodik neskriveno ruši Ustav i zakone Bosne i Hercegovine”, stava je Šeić.

Naglašava da je Bosna i Hercegovina država koja treba rješavati otvorena pitanja u svojim institucijama iako je podrška međunarodnih partnera dobrodošla i važna poput stavova koje je iznijela Venecijanska komisija.

Dodaje da Nezavisni blok i Koalicija Država zagovaraju izgradnju i poštovanje države i njenih institucija i zato, u ovakvim okolnostima, ne vide svrhu učešća u razgovorima o izbornom zakonodavstvu i u trenucima kad se na institucije BiH nasrće žešće nego ikad ranije. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,