Utorak, 21. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sejfudin Tokić: Slavišu Krunića ubila politika totalitarnog režima Milorada Dodika

Preuzmite sliku

Predsjednik Bošnjačkog pokreta, Sejfudin Tokić smatra da je bosanski orjentisanog biznismena Slavišu Krunića ubila politika totalitarnog režima Milorada Dodika, saopćeno je iz tog pokreta.

– Ubistvo Slaviše Krunića, banjalučkog biznismena koji se politički suprotstavljao vladajućoj oligarhiji Milorada Dodika i njihovoj politici rušenja države BiH je kontinuitet sistematskog obračuna vladajućeg režima u manjem bh. entitetu sa svim političkim neistomišljenicima. Nakon protjerivanja ili onemogućavanja normalnog života nesrpskom stanovništvu o ovom dijelu BiH te kontinuiranoj politici srbizacije i pravoslavizacije u svim sferama života, uz otvoreno veličanje presuđenih ratnih zločinaca i njihovog djela genocida nad Bošnjacima, srpski neofašizam ulazi u posljednju fazu obračuna sa sunarodnjacima koji ne podržavaju logiku totalitarizma: jedan vođa, jedan narod jedna teritorija – izjavio je Tokić.

On smatra da će, ukoliko međunarodne institucije zadužene za provedbu Mirovnog sporazuma i institucije države BiH ne spriječe dalju Dodikovu politiku diktature i srpskog neofašizma, stabilnost i mir u Evropi će biti ozbiljno ugroženi, s realnim pretpostavkama i oružanih sukoba. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje