Petak, 2. Juna 2023.
Tuzlanski.ba logo

Sebiji Iztebegović slijedi otkaz na Medicinskom fakultetu?

Preuzmite sliku

Medicinski fakultet u Sarajevu uručiće otkaz direktorici Univerzitetskog centra Univerziteta u Sarajevu Sebiji Izetbegović nakon što od Senata dobije odluku o poništenju njenog izbora u redovne profesore, saznaje portal “Avaza”.

Senat Univerziteta u Sarajevu oduzeo je 29. marta Sebiji Izetbegović zvanje redovnog profesora na Medicinskom fakultetu, a prethodno joj je poništio i zvanje magistra na osnovu prikupljene dokumentacije provjere vjerodostojnosti isprava u vezi sa postdiplomskim studijama na ovom univerzitetu i Medicinskom fakultetu.

Sebija Izetbegović je krajem 2014. godine sa Medicinskim fakultetom sklopila ugovor o radu na neodređeno sa nepunim radnim vremenom za poslove nastavnika u zvanju redovni profesor na Katedri za ginekologiju akušerstvo.

Nakon što joj je poništeno zvanje magistra, Izetbegovićeva je najavila da će pokrenuti krivične prijave za zloupotrebu položaja i prekoračenja ovlaštenja, za diskriminaciju kao i za iznošenje neistina u pokušaju njene diskreditacije kao redovnog profesora Univerzieta u Sarajevo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje