Srijeda, 7. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Sebija Izetbegović: U pripremi nova respiratorna jedinica za oboljele od Covida

Preuzmite sliku

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) u pripremi je otvaranje nove respiratorne jedinice za oboljele od koronavirusa (Covid-19), objavila je to na svom Facebook profilu prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a.

“Ekipa KCUS-a priprema novu respiratornu jedinicu za Covid-19 bolesnike” – napisala je uz nekoliko fotografija i čestitajući građanima 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Izetbegović je otvaranje nove respiratorne jedinice najavila prije nekoliko dana kazavši da je, zbog porasta broja Covid-bolesnika smještenih u Izolatoriju na Podhrastovima, Krizni štab KCUS-a odlučio formirati respiratorni centar s 40 bolesničkih kreveta koji će biti smješten u zgradi stare Hirurgije.

Dodala je da će KCUS na taj način proširiti kapacitete za srednje teško bolesne u izolatoriju Podhrastovi, dok će izrazito teški bolesnici za koje je neophodna invazivna respiratorna potpora biti hospitalizirani u novom respiratornom centru u krugu KCUS-a.

Ekipa KCUS priprema novu respiratornu jedinicu za COVID19 bolesnike. Iz radne atmosfere vam od srca čestitamo Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. 🇧🇦

Objavljuje Sebija IzetbegovicNedjelja, 28. veljače 2021.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje