Ponedjeljak, 27. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Sebija Izetbegović prvi put se obratila u Skupštini KS: Evo šta je zatražila

Preuzmite sliku

Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a i zastupnica SDA u Skupštini Kantona Sarajevo obratila Vladi KS se i postavila dva pitanja i uputila jednu inicijativu.

Izetbegović je prvo pitanje uputila prema Vladi KS.

“Nedavno sam uputila pisanu inicijativu da nam napokon odgovorite na desetine zahtjeva za prijem nedostajućeg kadra u KCUS”, kazala je Izetbegović i dodala da se ustanova kojom rukovodi suočava sa odlaskom kadra, kako zbog penzionisanja, ali i odlaska mladih iz BiH. Prema riječima Izetbegović uputila je ukupno 13 urgencija.

Zatim je Izetbegović se obratila Ministarstvu zdravstva KS s ciljem dobijanja informacija o putu pacijenta u ovom kantonu.

“Zbog čega nikada nije uspostavljen put pacijenta u KS i zbog čega pacijenti kako treba jednostavno i efikasno da se kreću kroz zdravstveni sistem”, pitala je Izetbegović.

Na kraju je Izetbegović uputila još jedan zahtjev a odnosi se na to da bude izrađen Elaborat o stanju zdravstvenih ustanova u ovom kantonu te da joj se dostavi spisak svih radnika u zdrastvenim ustanovama u KS, a koji rade i privatno, piše N1.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje