Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

SDP-u BIH pristupila Stranka Udruženih Nezavisnih Demokrata BIH (SUND BIH)

Preuzmite sliku

Shodno zaključku Glavnog odbora SDP BIH donesenom na posljednjoj sjednici održanoj 26.10.2019. godine, jučer je u prostorijama GO SDP BIH Živinice održan radni sastanak delegacije SDP BIH.

Sastanak je održan u sastavu Elvir Karajbić – Generalni sekretar SDP BIH, Dževad Hadžić – Predsjednik KO SDP BIH Tuzla, Elvir Mahmuzić – Sekretar KO SDP BIH Tuzla i Amila Hodžić – Predsjednica GO SDP BIH Živinice sa predstavnicima Stranke Udruženih Nezavisnih Demokrata BIH (SUND BIH) i vijećnicima u Gradskom vijeću Živinice Hamdijom Numanovićem – Predsjednikom SUND BIH, Hajrudinom Kozarevićem i Nedimom Mahmutovićem.

Na sastanku je zvanično dogovoreno da od danas SUND BIH u punom kapacitetu sa svim svojim članstvom pristupa SDP-u BIH, te je data puna podrška SDP-u BIH na putu okupljanja lijevih i građanski orijentiranih političkih subjekata u BIH, istinski opredijeljenih suprotstavljanju rastućem nacionalizmu, antidržavnom djelovanju i općoj apatiji u društvu.

Ovom prilikom je još jednom potvrdjeno da je SDP BIH, kao najstarija politička partija i jedina istinska ljevičarska partija u BIH, uvijek otvarala vrata svim ljudima koji su spremni graditi bolju državu Bosnu i Hercegovinu na principima slobode, jednakosti, solidarnosti i antifašizma, i da će to činiti i u narednom periodu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,