Subota, 7. Decembar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

SDP: Sram da vas bude zastupnice SDA – Samra Ćosović – Hajdarević

Kantonalni odbor SDP-a BiH Sarajevo najoštrije osuđuje ponašanje i govor mržnje zastupnice Samre Ćosović-Hajdarević na društvenim mrežama prema građanima srpske i hrvatske nacionalnosti u Kantonu Sarajevo.

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Samra Ćosić-Hajdarević na svom Facebook profilu komentarisala je kadrovska rješenja vladajuće šestorke u Kantonu Sarajevo, a tim povodom danas se oglasio Kantonalni odbor SDP-a Sarajevo.

“Smatramo da bi Etička komisija i Skupština Kantona Sarajevo morale reagovati na ovakvo ponašanje zastupnice jer se, nažalost, radi samo o još jednom u nizu njenih nacionalističkih ispada u posljednje vrijeme. Zastupnica Ćosović-Hajdarević se koristi sličnim govorom mržnje kojem su svakodnevno izloženi i povratnici Bošnjaci u RS-u, a koji su nerijetko popraćeni i fizičkim nasiljem”, saopćeno je iz SDP-a.

  • Kako kažu, mržnjom i nacionalizmom ostrašćena zastupnica izgleda ne zna koliko građana srpske i hrvatske nacionalosti i Ostalih je jednako radilo na razvoju našeg grada i koliko njih je učestvovalo u odbrani našeg glavnog grada i države, kako u periodu od ‘41. do ‘45. tako i u periodu od ‘92. do ‘95.

    “Očekujemo izvinjenje zastupnice Ćosović-Hajdarević, ako ništa barem zbog svoje kolegice iz zastupničke klupe, također članice SDA, Smiljane Viteškić. Od SDA očekujemo javnu osudu i sankcije svoje članice. SDP BiH Sarajevo će se uvijek zalagati za Sarajevo, za sve nas bez bilo koje vrste podjela, a pogotovo ne ovih koje SDA putem svojih izabranih zvaničnika zagovara”, zaključuju iz KO SDP-a Sarajevo.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje