Četvrtak, 22. August 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

SDP: Nasilnicima i kabadahijama SDA mora stati u kraj, za početak neka krenu od kabadahije Huse Ćesira

Kantonalna organizacija Socijaldemokratske partije BiH Sarajevo najoštrije osuđuje fizički napad na novinara Žurnala od strane predsjednika SDA Novi Grad Sarajevo Huse Ćesira.

Kabadahijsko i nasilničko ponašanje, upravo i najčešće zvaničnika SDA, nažalost, postala je naša svakodnevnica, isto kao i svaki put izostanak adekvatne reakcije iz ove stranke čime daju direktnu podršku svojim nasilnicima.

Zbog ove i sličnih pojava zastupnik SDP BiH Senaid Begić je u Parlamentu FBiH pokrenuo inicijativu da se napadi na novinare tretiraju kao napad na službeno lice.

Očito da, ukoliko imate člansku kartu SDA, posebno onu novogradske organizacije, onda izgleda da možete gaziti ljude na ulici ili fizički napadati neistomišljenike, zbog čega nažalost do sada niko nije bio adekvatno procesuiran.

Ovo su samo neki od pokazatelja zašto smo mi u SDP-u nezadovoljni radom pravosudnih i istražnih organa i zbog čega tražimo njihovo pravovremeno i konkretnije djelovanje u čemu će imati našu punu podršku.

Krajnje je vrijeme da SDA konačno javno osudi i najrigoroznije sankcioniše nasilnike iz svojih redova. Za početak neka krenu od kabadahije Huse Ćesira.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,