Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

SDP BiH u septembru bira predsjednika stranke

Preuzmite sliku

Glavni odbor Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici u Sarajevu donio je odluku o održavanju izbora za predsjednika stranke 20. septembra, dok će 6. redovni kongres ove stranke biti održan 3. oktobra, prenosi Anadolu Agency.

Na kongresu će 858 delegata iz cijele BiH birati novi Glavni odbor, te razmatrati inovirani Statut i Program SDP-a.

Usvojen je Izvještaj o provedenim unutarpartijskim izborima za predsjednike opštinskih, gradskih, kantonalnih i regionalnih odbora po sistemu jedan član jedan glas. SDP je zasad jedina politička partija u BiH koja je uvela i implementirala sistem u kojem svi članovi jednako odlučuju o svim ključnim pitanjima u stranci.

Glavni odbor je najoštrije osudio rješenja, kao i način na koji je vlast u Federaciji BiH donijela i uputila u parlamentarnu proceduru prijedlog zakona o radu.

Sramotno je da je isti donesen od strane Vlade FBiH mimo saglasnosti Saveza samostalnih sindikata BiH, kao i saglasnosti Ekonomsko-socijalnog vijeća u Federaciji BiH“, saopćeno je iz SDP-a.

SDP će iskoristiti sva demokratska sredstva da spriječi usvajanje zakona koji umanjuje prava već obespravljenih radnika, navodi se u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,