Četvrtak, 8. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

SDP BiH: Ostvarili smo sve zacrtane ciljeve, Bećirović budući član Predsjedništva BiH

Preuzmite sliku

Socijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine ostvarila je sve svoje zacrtane ciljeve na opštim izborima održanim danas u zemlji, izjavio je Elvir Karajbić, generalni sekretar SDP-a Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

“Naš kandidat za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović, vodi na svim kantonalnim nivoima. Tako da je već znatna razlika. Možemo reći da će Denis Bećirović biti budući član Predsjedništva BiH“, rekao je Karajbić.

Kako je kazao, SDP BiH na ovim izborima imao još jedan cilj, a to je da se vrati u Narodnu skupštinu entiteta Republika Srpska, te je istakao da su i taj cilj ostvarili.

“U Vijeću naroda RS-a ćemo takođe biti prisutni. Od 2. oktobra bez SDP-a BiH na svim nivoima vlasti u državi se neće moći formirati vlast i to je ono što je za SDP i za svakog građanina najvažnije. Dobićemo vlast koja će biti bliža narodu”, rekao je Karajbić.

Na pitanje da prokomentariše odluku visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Christiana Schmidta o nametanju Izbornog zakona BiH, Karajbić je rekao da u ovom trenutku predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić razgovara s visokim predstavnikom i da će više informacija dati on.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,