Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

SDA: U Kantonu Sarajevo dešava se nekontrolirani haos

Preuzmite sliku

Kantonalni odbor SDA Sarajevo objavio je da se u Kantonu Sarajevo dešava nekontrolirani haos i potpuni slom komunalne privrede, uzrokovan neznanjem i nesposobnošću vladajuće ‘Trojke’.

Navode da je, odgovarajući na novinarsko pitanje o nepokošenim zelenim površinama i neredovnom odvoženju smeća, kantonalni premijer Edin Forto odgovorio kako se “dešava proljeće.”

U SDA smatraju da vlast koju predvodi premijer Forto uspjela osnovne komunalne djelatnosti poput odvoza smeća i košenja parkova pretvoriti u gorući problem i noćnu moru građana Kantona Sarajevo.

Tvrde da je bahatost kojom Forto niže izlike i opravdanja, ne prihvatajući odgovornost za problem čišćenja i održavanja grada, ogledalo vlade koja je umjesto obećanih 300 mjera građanima KS donijela pravu ekološku katastrofu.

– Urbano zelenilo, parkove i trgove koje je u proteklim decenijama izgradila i uređivala protekla vlast, ‘Trojka’ ne može ni da pokosi. Zato će se Forti uskoro dogoditi jesen, kada će građani izreći svoj sud spram ugrožavanja vitalnih funkcija Kantona Sarajevo – saopćeno je iz KO SDA Sarajevo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,