Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

SDA Sarajevo: Vlada neka počne suzbijati pandemiju ili neka hitno podnese ostavku i prepuste mjesta ekspertima

Preuzmite sliku

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije Sarajevo pozvao je aktuelnu Vladu Kantona Sarajevo i Krizni štab KS na veći angažman u vezi s pandemijom koronavirusa, naglašavajući da će u protivnom doći do katastrofe i potpunog sloma zdravstvenog sistema u Sarajevu.

– Upozoravamo javnost da se od početka ove Vlade i skupštinske većine NIP, Naša stranka i SDP bave isključivo smjenama i imenovanjima svojih kadrova u javna preduzeća i ministarstva, gašenjem i spajanjem ministarstava i uhljebljenjem svojih kadrova. Napominjemo da su prvi koraci Fortine i Konakovićeve skupštinske većine bili smjena Kriznog štaba KS i imenovanje svojih podobnih kadrova u novi štab, a na štetu medicinske struke i zdravlja građana u Kantonu Sarajevo. Danas, nažalost, gledamo katastrofalne rezultate njihovog politikanstva, loše namjere, sebičnosti i neznanja – navodi se u saopćenju KO SDA Sarajevo.

Pozvali su premijera Edina Fortu, ministra zdravstva Harisa Vranića i cijelu Vladu KS da se “već danas počnu baviti suzbijanjem pandemije i širenjem zdravstvenih kapaciteta ili da hitno podnesu ostavke i prepuste svoja mjesta ekspertima i ljudima iz struke”.

– Pozivamo njihovog šefa, Elmedina Konakovića, da i sam od svoje vlade traži da odstupe jer građani Kantona Sarajevo, zdravstveni radnici i zdravstveni sistem u KS nemaju više ni dan luksuza da budu taoci njihovog neznanja, beskorisnog populizma i političkog mešetarenja – saopćeno je iz Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,