Srijeda, 29. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

SDA: Radončić je u službi Dodikove politike, njihov zajednički cilj je srušiti Vijeće ministara BiH

Preuzmite sliku

Svjestan činjenice da bilo koja inicijativa koju bi SNSD pokrenuo u Parlamentu BiH ne bi dobila potrebnu većinu, a pogotovo ne prijedlog za smjenu Vijeća ministara BiH, Dodik je tu ulogu povjerio Radončiću kao svom novom koalicionom partneru i “naslabijoj bošnjačkoj karici”, saopćila je danas Stranka demokratske akcije (SDA).

U SDA tvrde da je njihov zajednički cilj srušiti Vijeće ministara BiH.

– Radončić je nažalost, prihvatio sramnu ulogu glasnogovornika i realizatora takve Dodikove politike čija je ključna namjera zaustaviti napredak BiH. Šta je to sto brine antidržavnu koaliciju Dodik-Radončić? – navodi se u saopćenju.

Unatoč svim otporima i opstrukcijama, kažu u SDA, evidentan je uspješan rad i prepoznatljiv progres koji je napravilo aktuelno Vijeće ministara BiH, na čelu sa predsjedavajućim Zvizdićem, i to predstavlja “noćnu moru” za Dodika a posebno za Radončića.

– Otvaranje evropske i NATO perspektive, rast ekonomije i uspješna regionalna i međunarodna saradnja, obara Dodikovu tezu o nefunkcionalnoj BiH i uništava Radončićeve ambicije u vezi sa najavljenom kandidaturom za člana Predsjedništva BiH. Zbog toga novostvorena interesna koalicija Dodik-Radončić pokušava ostvariti zacrtani cilj smjene Zvizdića i Vijeća ministara BiH, čime bi Dodik ostvario svoju ključnu namjeru, a to je blokada daljeg evropskog, NATO i ekonomskog napretka Bosne i Hercegovine. Radončić nažalost, nedovoljno politički kapacitiran i zaslijepljen mržnjom prema SDA-u, a posebno prema Zvizdiću i Izetbegoviću, nije u stanju prepoznati svu pogubnost svoje uloge “izvođača radova” antidržavnog projekta koji je osmislio i vodi Milorad Dodik. Ali, sasvim sigurno će ono sto Radončić radi na urušavanju napretka države, razumjeti birači koji će vrlo brzo dati svoj sud o njegovoj koaliciji sa Dodikom – saopćeno je iz SDA.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,