Petak, 30. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

SDA: Paraobavještajne službe RS ugrožavaju sigurnost povratnika

Stranka demokratske akcije osuđuje, kako su naveli u saopćenju, ”napade paraobavještajnih centara vlasti RS-a na bošnjačke povratnike u entitet RS, koji predstavljaju klasičan primjer KOS-ovske propagande koja je prethodila etničkim čišćenjima, i koja je opisana u presudama Haškog tribunala”.

Kako je saopćeno iz SDA, ”u medijskim navodima nije naveden nijedan dokaz kojim bi bile potkrijepljene tvrdnje usmjerene protiv bošnjačkih povratnika, te im je očigledan cilj skinuti pritisak sa Radovana Viškovića, premijera entiteta RS osumnjičenog za učešće u genocidu, a sve kroz pokušaj kriminalizacije Bošnjaka i ugrožavanje sigurnosti povratnika”.

Iz SDA tvrde da su se ovakvim metodama iznošenja lažnih optužbi koristili i ratni zločinci Radovan Karadžić i Ratko Mladić, pokušavajući opravdati pred međunarodnom javnosti svoj genocidni poduhvat protiv Bošnaka, što nije prihvaćeno niti će ikada biti.

”Ako paraobavještajni centri u RS-u misle da će zbog ovakvih pokušaja zastrašivanja Bošnjaci prestati da traže procesuiranje ratnih zločinaca – grdno se varaju, te im je bolje da se pripreme za vrijeme kada će biti procesuirani svi funkcioneri tog entiteta za koje postoje dokazi koji ih sumnjiče da su učestvovali u genocidu”, saopćeno je iz SDA uz zatraženu hitnu reakciju PIC-a. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,