Srijeda, 6. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

SDA: Odluka BH bloka slabi patriotski politički front dok jačaju nasrtaji na BiH

Preuzmite sliku

Stranka demokratske akcije (SDA) smatra da nasrtaji na cjelovitu Bosnu i Hercegovinu kojima smo svjedoci, nalažu jedinstvo svih bosanskohercegovačkih političkih patriotskih snaga – saopćeno je iz te stranke.

U saopćenju se navodi da je zbog toga SDA nakon izbora javno uputila poziv svim strankama koje su dobile značajnije povjerenje građana da se zajednički i jedinstveno suprotstave destruktivnim politikama koje ne misle dobro ovoj zemlji.

– Odbijanjem našeg poziva da jedinstveno stanemo u zaštitu interesa države, čelnici BH bloka su kukavički pobjegli od odgovornosti i time svjesno doprinijeli slabljenu patriotskog političkog fronta koji se bori za Bosnu i Hercegovinu. Pri tome u svojim izjavama jasno potcrtavaju da im je BH blok preči od interesa države – stoji u saopćenju.

Navodi se kako posebno začuđuje činjenica da su dokazane patriotske snage unutar DF-a i SDP-a, koje i same ukazuju na procese koji su usmjereni protiv BiH, na osnovu čega su i dobili povjerenje na izborima, na kraju „popustili pod pritiscima nedozrelih i sumnjivih struktura iz Naše stranke i dijelova SDP-a“.

– Teza kojom dio BH bloka izjednačava „nacionalne stranke“ predstavlja sramni i nedopustivi pokušaj lažiranja historije i revizionizma. Na ovaj način se pokušavaju izjednačiti snage koje su napale državu 1992. i patriote koji su je branili. Neobjašnjivo je da patriote u DF-u i SDP-u koje su i sami učestvovale u odbrani BiH, odlučnije ne reaguju na ovakva sramna izjednačavanja – navode iz SDA.

Ističu da SDA nikada nije u presudnim trenucima lutala niti bježala od odgovornosti, te će i ovaj put preuzeti odgovornost sa svima koji su spremni da brane interese Bosne i Hercegovine, njenu cjelovitost i jednakost svih ljudi na cijeloj teritoriji države.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,