Ponedjeljak, 25. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

SDA odbacila navode Konakovića o finansiranju djece iz Konjević Polja

Preuzmite sliku

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Sarajevo odbacio je navode aktuelnog predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo i lidera stranke Narod i pravda Elmedina Konakovića koji je kazao da je SDA odbila osigurati novac za djecu iz Konjević Polja u kantonalnom budžetu.

Kako su u saopćenju iz SDA pojasnili, nastava povratničke djece u Konjević Polju od 2014. do 2018. godine finansirana je sredstvima Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica Federacije Bosne i Hercegovine te Federalnog ministarstva obrazovanje i nauke, koje vode ministri iz SDA.

– Ova ministarstva osigurala su 1.129.450, KM za petogodišnji period, a Kanton Sarajevo je samo prebacivao novac na osnovu potpisanog sporazuma. Stoga, ni u vrijeme kada je Konaković bio SDA premijer, u kantonalnom budžetu nije postojala budžetska pozicija za ovu namjenu – dodali su.

Također, prozvali su Konakovića da ne navodeći argumente tvrdi da je politika SDA doprinijela etničkom čišćenju Sarajeva te su zatražili odgovor od njega da li je i na koji način i on sam učestvovao u tom etničkom čišćenju, jer je osam godina bio šef SDA kluba u Skupštini te premijer Kantona Sarajevo. (Fena | Foto: Ilustracija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje