Nedjelja, 21. April 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

SDA Banovići: Od članova SDA se uz upotrebu prijetnje sile, oduzimaju članske karte SDA

Obavještavamo članove SDA Banovići, da je na terenu prisutna pojava, da članovi loklane partije u osnivanju PDA, lažno se predstavljajući kao SDA aktivisti, od članova SDA Banovići uz upotrebu prijetnje sile, oduzimaju članske karte SDA, primoravajući članove SDA Banovići da potpišu pristupnicu lokalnoj političkoj partiji PDA. U tome posebno prednjače bivši predsjednici MO SDA Grada 3 i MO SDA Grivice, zbog čega je OO SDA Banovići, protiv odgovornih i izvršilaca, već podnijela prijave MUP-u TK.

Članske karte su vlasništvo SDA i nosioca članske karte i niko nema pravo, oduzimati članske karte SDA. Svako nasilno oduzimanje članskih karti uz upotrebu sile, prijetnje ili lažnog obećanja, predstavlja krivično djelo, samovlašća i lažnog predstavljanja.

Članove SDA Banovići pozivamo da sve takve slučajeve prijave u OO SDA Banovići ili MUP TK, a one članove SDA, kojima su na prevaru oduzete članske karte, pozivamo da se jave u OO SDA Banovići radi izdavanja novih članskih karti. Nove prostorije OO SDA Banovići nalaze se u zgradi „Radnički dom“ u Banovićima u ulici Alije Izetbegovića broj 68. (ulaz Radio Banovića), navedeno je u saopćenju za javnost.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: