Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Schmidt pohvalio Vučićevu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH

Preuzmite sliku

Funkcionalnost države BiH neophodan je faktor kako bi se dosegao stepen na kojem joj više neće trebati međunarodna supervizija kao i za napredak ka EU integracijama, izjavio je visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt na sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu. Pohvalio je Vučićevu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritet BiH.

Visoki predstavnik Schmidt i predsjednik Vučić razmijenili su mišljenja o trenutnoj političkoj situaciji u regionu sa naglaskom na napretku Bosne i Hercegovine i drugih zemalja Zapadnog Balkana prema Evropskoj uniji.

“Visoki predstavnik Schmidt naveo je da je funkcionalnost države BiH neophodan faktor kako bi se dosegao stepen na kojem joj više neće trebati međunarodna supervizija kao i za napredak ka EU integracijama. Visoki predstavnik takođe je izrazio podršku inicijativama usmjerenim ka regionalnoj integraciji svih zemalja na Zapadnom Balkanu, koja treba da bude inkluzivna i da predstavlja korak naprijed ka evropskoj integraciji. On je pohvalio stalnu podršku predsjednika Vučića suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH”, saopćeno je iz OHR-a.

Tokom posjete Beogradu, visoki predstavnik sastao se i sa Njegovom Svetošću, patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje