Utorak, 29. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Sattler uručuje medicinsku opremu u Mostaru i Trebinju

Preuzmite sliku

Šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini ambasador Johann Sattler danas će posjetiti Mostar i Trebinje.

Tokom posjete Mostaru, ambasador Sattler će u prostorijama Sveučilišne kliničke bolnice Mostar uručiti četiri respiratora u prisustvu premijera Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenka Hercega.

Kako je najavljeno iz Delegacije EU u BiH, iz Mostara će započeti isporuka 20 ultrazvučnih aparata koje je donirala EU za potrebe medicinskih ustanova širom BiH.

Ambasador Sattler će u Trebinju sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alenom Šeranićem uručiti medicinsku opremu za Javnu zdravstvenu ustanovu ‘Bolnica Trebinje’, koja uključuje dva respiratora i rendgen aparat.

  • Nabavku opreme je finansirala Evropska unija u okviru programa pomoći za hitne medicinske potrebe BiH u odgovoru na COVID-19, u ukupnoj vrijednosti sedam miliona eura, a kojeg provodi UNDP BiH.

    U sklopu posjete Trebinju, ambasador Sattler će se sastati i sa vlastima Grada Trebinje te predstavnicima nevladinih i omladinskih organizacija. (Fena)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , , ,