Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Šarović pozvao Dodika da se povuče iz politike

Preuzmite sliku

Najava iz Brisela da vlasti Evropske unije razmatraju uvođenje zabrane putovanja, ali i druge sankcije bh. etnitetu Republici Srpskoj pokazala je da se obistinjuju strahovi da će politika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) predvođenja njihovim liderom Miloradom Dodikom dovesti u izolaciju cijelu Republiku Srpsku, ocijenio je danas predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović.

– Ne smijemo dozvoliti i po svaku cijenu moramo spriječiti sankcije Republici Srpskoj, zabranu kretanja, gubitak investicija i sve druge sankcije koje su sada na stolu u Evropskoj uniji – dodao je Šarović.

Ističe da su Dodik i SNSD-e neodgovornom politikom usmjerenom na manipuliranje patriotizmom Srba u Republici Srpskoj, kao jedinim preostalim adutom u pokušaju dobijanja izbora, ugrozili sve stanovnike Republike Srpske i njihovu budućnost.

– U okolnostima svakodnevnih poskupljenja osnovnih životnih namirnica i sve težeg preživljavanja stanovništva, umjesto ozbiljnih mjera ekonomske politike kojima bi se stanje popravilo, dovedeni smo u opasnost opće izolacije koja bi bila pogubna po realni sektor i sve zaposlene – poručio je Šarović.

Šarović je u saopćenju pozvao Dodika da se on povuče iz politike preuzme odgovornost za političke poteze i time pokuša da poštedi građane stigme koju je donijela njegova “grčevita borba da zadrži vlast po svaku cijenu”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,