Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sarajlija nezadovoljan vakcinacijom: Za dva mjeseca punim 75, a neće da me prime

Preuzmite sliku

U sarajevskoj dvorani Zetra danas je nastavljena vakcinacija građana Kantona Sarajevo, a nekoliko stanovnika glavnog grada BiH bilo je nezadovoljno.

Danas se u Zetri ne mogu vakcinisati oni koji su mlađi od 75 godina, a to nam je potvrdio i Rifat Mahmutović, Sarajlija koji za dva mjeseca puni 75 godina i kome danas nije dozvoljeno da se vakciniše.

“Vratili su me zato što nemam 75 godina, imat ću za dva mjeseca. Suprugu su vratili, bolesna žena – četiri operacije imala, jedva hoda – zato što nemamo 75 godina. Ja za dva mjeseca punim, a ona… nema veze što si bolestan“, ispričao nam je Rifat Mahmutović.

“Nisam vjerovao da ovo ovdje događa. Potpuno preslikana država“, dodao je.

 • Još jedan građanin Sarajeva danas nije primio vakcinu. Kako nam je rekao, on je bio naručen 27. aprila, ali tada nije došao jer nije vidio termin, a danas neće da ga prime.

  “Neće da me prime. Rekao sam da hoću da se registrujem, kažu mi ‘vi ste registrovani’. Bio sam naručen ali nisam dobro vidio datum. Ja imam 71 godinu i sad neće da me prime“, rekao je za N1.

  No, pored nezadovoljstva nekolicine građana, mnogo je i onih koji su jako zadovoljni kako teče proces vakcinacije u Zetri. U Nastavku pogledajte šta oni kažu:

  Podsjećamo, danas je nastavljena vakcinacija u Zetri i osigurano je dodatnih 5.000 doza vakcina, a Zavod zdravstvenog osiguranja KS je uputio pozive građanima za vakcinaciju i to: starijim od 75 godina, hemodijaliziranim i transplantiranim pacijentima, a zatim i odraslim pacijentima sa Down sindromom, hroničnim pacijentima i osobama koje boluju od rijetkih bolesti.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,