Srijeda, 22. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Sarajka odgovorila Kurzu: Jutros je ‘legla’ uplata jer sam pokrivena

Preuzmite sliku

Ministar vanjskih poslova Austrije Sebastian Kurz izrazio je zabrinutost zbog sve većeg utjecaja muslimanskih zemalja, prije svega Turske, ali i Saudijske Arabije, na zemlje Zapadnog Balkana.

“U Sarajevu ili Prištini se, naprimjer, ženama plaća da potpuno pokrivene izlaze na ulicu, kako bi promijenile sliku u gradu”, smatra Kurz, istakavši da se to ne smije bez djelovanja gledati.

Ubrzo je stigao odgovor IZBiH u kojem se navodi: 

– Islamska zajednica u BiH nema saznanja da bilo ko plaća muslimankama u BiH da se oblače na određeni način i stoji na stanovištu da svako ima pravo, pa i muslimanke, da se oblači na način koji želi.

Posebnu pažnju na društvenim mrežama privukao je i odgovor mlade Sarajke, Adle Mulić koja je na svom Facebook profilu odgovorila ministru vanjskih poslova:

Dragi ministre Sebastian Kurz,  Jutros je ‘legla’ uplata, i to prije vremena. Odoh u Čaršiju, jer od nas zavisi slika grada, ipak to nam je posao.

Šalu na stranu, pošto naše plate zarađujemo na pošten način, zamolila bih Vas da mi pošaljete par kontakata i adresa, pošto vidim da ste upućeni, kojima se mogu obratiti, dobro bi nam došla koja marka više.

Dragi ministre, moje pokrivene sestre su među korisnijim članovima ovog društva. Najbolje u školi, prve u društveno korisnom radu, vrijedne, ustrajne, poštene, iskrene, pouzdane, kreativne, komunikativne, brižne,.. lista je duga.

Mi ćemo nastaviti živjeti i oblačiti se kako želimo, služeći Bogu Dragom i ovom društvu kao i do sada. A Vas neka je sramota! navela je Adla. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje