Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Sarajevska Vijećnica osvijetljena u znak solidarnosti sa djecom oboljelom od raka

Preuzmite sliku

Povodom obilježavanja Zlatnog septembra – mjeseca podizanja svijesti o raku kod djece, sarajevska Vijećnica sinoć je osvijetljena u obliku “Zlatne vrpce” kako bi se iskazala solidarnost sa djecom oboljelom od raka, javlja Anadolu Agency (AA).

”Zlatna vrpca” je međunarodno priznati simbol borbe protiv raka u dječijem dobu.

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” i ove godine obilježava Zlatni septembar – mjesec podizanja svijesti o raku kod djece nizom aktivnosti i tradicionalnim osvjetljenjem važnih građevina i znamenitosti u Bosni i Hercegovini, uključujući i Vijećnicu u Sarajevu.

“Ovo neće biti običan ‘Zlatni septembar’. Ovo je mjesec kad trčimo trku života, kad će cjelokupna društvena zajednica iskazati solidarnost sa djecom oboljelom od raka. Vrijeme kad ćemo svi imati priliku pokazati podršku i poslati snažnu poruku našim mališanima, a to je da nisu sami. Da smo spremni stati uz njih u najvećoj trci, onoj za život”, poručili su iz Udruženja.

Za septembar su planirali brojne aktivnosti jer, kako su kazali, žele ovaj septembar obojiti u zlatno, podići svijest društva o raku kod djece.

Osim Vijećnice je planirano osvjetljavanje i drugih važnih građevina i znamenitosti u Bosni i Hercegovini, uključujući zgradu Parlamentarne skupštine BiH, instalacije “I love Visoko” u Visokom, Starog Mosta, zgrade Kantonalne privredne komore u Tuzli, rijeke Une u Bihaću i tešanjske tvrđave.

Petog septembra će biti organizirano druženje mališana sa Sergejem Barbarezom u Pionirskoj dolini, a 11. septembra humanitarna šetnja/trka “Zlatni krug“ u Visokom u kojoj će imati priliku učestvovati svi građani BiH i djeca.

Kako su naveli iz Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”, na ovaj način će svi imati priliku pružiti podršku uz poruku da se glas djece oboljele od raka i njihovih porodica što dalje čuje.

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje