Ponedjeljak, 6. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Sarajevska policija privela osobu koja je probušila gume na automobilima sa srbijanskim tablicama

Preuzmite sliku

Sarajevska policija danas je pronašla i privela osobu za koju se sumnja da je probušila gume na nekoliko automobila sa srbijanskim registarskim tablicama.

Policijski službenici PU Centar su, radeći na rasvjetljavanju i pronalasku izvršioca više krivičnih djela “oštećenje tuđe stvari”, počinjenih u vremenskom periodu od 31. decembra do 3. januara, na štetu pet državljana Srbije, identifikovali su, pronašli i priveli osobu za koju postoji osnovana sumnja da je izvršilac navedenih krivičnih djela.

“Radeći na rasvjetljavanju navedenih krivičnih djela policijski službenici su došli do operativnih saznanja da je pomenuta osoba i u prethodnom periodu vršila krivična djela oštećenje tuđe stvari i to oštećenjem pneumatika na motornim vozilima, te da je zbog toga već bio hospitaliziran i liječen u JU Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo”, naveli su iz policije.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, po čijem nalogu je uhapšeni, nakon kriminalističke obrade, smješten na posmatranje i medicinski tretman u JU “Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo”.

Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima dostavljen je Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo. (Foto: Klix.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje