Srijeda, 28. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sarajevska planina krcata posjetiocima: Mnogi danas pohrlili na Bjelašnicu, gužve pred šesterosjedom

Preuzmite sliku

Na olimpijsku planinu Bjelašnicu danas su pohrlili brojni ljubitelji zimskih radosti, skijanja, sankanja, ali kao da su posjetioci zaboravili na mjere zaštite u ovo doba koronavirusa. 

Iako se nalaze na planinskom zraku, nije naodmet da posjetioci vode računa o propisanim mjerama, barem kada je riječ o držanju distance. Na fotografijama, koje nam je poslao čitalac, može se vidjeti da se distanca ne drži iako je ranije Goran Čerkez, pomoćnik federalnog ministra zdravstva kazao da su dobili obećanja policije, ali i inspekcija da će obilaziti češće ski centre.

– Gužve su konkretno red pred šesterosjedom, na ostalim liftovima je bila također velika gužva, ali šesterosjed je najgori. Na skijalištu su bili pripadnici specijalne jedinice MUP-a koji se brinu za sigurnost na stazama, ali nije bilo inspekcije, niti je bilo ko reagovao. Radnici na liftu samo kažu da nije do njih i da ne mogu ništa uraditi. Većina skijaša ne nosi zaštitne maske – ispričao je jedan od današnjih posjetilaca Bjelašnice. (Faktor.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,