Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Sarajevo: Uposlenici Narodne kuhinje nose tople obroke na adrese oboljelih od COVID-19

Preuzmite sliku

S obzirom na vanrednu situaciju koju je izazvala pandemija koronavirusa Uprava Narodne kuhinje Stari Grad je donijela odluku da od danas svim oboljelim od COVID-19 na adrese nose tople obroke, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Primjetili smo posljednjih dana da nam izostaju neki korisnici i nakon što smo se raspitali saznali smo da su oboljeli od COVID-19. Topli obrok koji su preuzimali u našoj kuhinji su koristili za ishranu cijele porodice i zato smo donijeli odluku da vozači naše kuhinje na njihove adrese dostavalju sljedovanje koje im pripada”, naveli su iz Narodne kuhinje.

Potrebno je samo da na broj telefona 033/237-189 neki od članova porodice prijave ovakve slučajeve, te također ostave adresu i kontakt telefon kako bi vozači Narodne kuhinje mogli odvući hranu na tačnu lokaciju.

“Tokom prijave korisnici će imati mogućnost da se izjasne da li su za topli obrok ili suhi lanč paket. Ovu akciju ćemo provoditi dok okolnosti budu to zahtijevale”, objasnila je upraviteljica Narodne kuhinje Zilha Šeta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,