Subota, 31. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sarajevo: Svečanim defileom obilježen Dan policije u Federaciji Bosne i Hercegovine

Preuzmite sliku

Svečanim defileom Federalna uprava policija (FUP) obilježila je danas u Sarajevu 1. juli – Dan policije u Federaciji Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Svečani defile u kojem su učestvovali policijski službenici sa vozilima, uključujući specijalistička policijska vozila “Bov”, motocikle, kvadove, označena i civilna policijska vozila, upriličen je na relaciji Vraca – Skenderija – Vijećnica – Vječna vatra – Skenderija – Marijin Dvor – Dolac Malta – Vraca.

Defile, čiji je cilj predstaviti dio snaga FUP-a i kapaciteta koje koriste u cilju stvaranja sigurnog okruženja, popraćen je i iz helikoptera Federalne uprave policije, ujedno sastavnog dijela svečane ceremonije.

“Danas je naš dan i mi ćemo se danas kroz program, koji smo pripremili, predstaviti javnosti, ko smo, šta smo i kojim sredstvima raspolažemo. U defileu učestvuju sve organizacione jedinice FUP-a”, kazao je za AA Nermin Šehović, uposlenik Federalne uprave policije.

Prema njegovim riječima, zadovoljni su poslom kojim se bave.

“Trebamo da pomažemo, jačamo državu i budemo sve veći i sigurniji faktor koji će dati svoj doprinos da BiH, Federacija BiH i njeni građani budu što sigurniji. Smatram da smo dovoljno obučeni i opremljeni da možemo odgovoriti zadacima koje se stavljaju pred nas od strane sudova, tužilaštava i da odgovorimo na izazove koji su trend u vršenju krivičnih djela”, istakao je Šehović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,