Nedjelja, 5. Aprila 2020.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus u BiH

ZARAŽENI

649

OPORAVLJENI

30

UMRLI

21
Preuzmite sliku

Sarajevo se danas oprašta od Kemala Montena

Komemoracija i sahrana legendarnog bosanskohercegovačkog umjetnika Kemala Montena održat će se danas u Sarajevu. On je, podsjećamo, preminuo u Zagrebu 21. januara.

Komemoracija će se održati u Narodnom pozorištu u Sarajevu s početkom u 12 sati, dok će sahrana biti održana na sarajevskom groblju Bare.

Vozdra, Moke

Sarajevo će danas pozdraviti legendu – pjevača koji je ovom gradu otpjevao njegovu nezvaničnu himnu. Kroz stihove pjesme Sarajevo, ljubavi moja, otići će Kemo Monteno, a naša je dužnost da ga nikad ne zaboravimo.

Ostavio nam je desetine prekrasnih pjesama, znamo ga po jednoj od najljepših pjesama posvećenih Sarajevu, pamtit ćemo ga i po stotinama drugih. Bio je cijenjen i prihvaćen gdje god je radio i nastupao. Voljeli su ga svi. Nije bio od skandala, svoj posao radio je časno i pošteno.

Rođen je 17. septembra 1948. godine u Sarajevu. Tu je proveo najveći dio života, tu je napisao najljepše stihove i zauvijek si osigurao mjesto na svim listama najvećih šansonijera koje su ovaj grad i ova zemlja ikada imali.

Uvijek je bio drukčiji, mnogi će reći bolji i bliskiji običnom svijetu. Posljednji album snimio je prije dvije godine. Ukupno ih je ostavio 15. Sve bolji od boljeg i slušaniji od slušanijeg. Velika praznina ostat će njegovim odlaskom. Grad Sarajevo izgubio je svog omiljenog pjesnika i muzičara.

(Radiosarajevo.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje