Petak, 18. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sarajevo: Policajac heroj spasio muškarca od utapanja

Preuzmite sliku

Policijski službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, sarajevski heroj Adnan Hadžiahmetović, sinoć je brzim i efikasnim djelovanjem spasio nepoznatu osobu od utapanja u koritu rijeke Miljacke. 

– U kasnim večernjim satima obavljao sam trening i trčao Vilsonovim šetalištem. Primijetio sam u blizini hotela “Bristol” da se u koritu Miljacke neko utapa. Tad sam obavijestio operativnu dežuru MUP-a KS o čemu se radi, a onda sam odmah skočio u Miljacku. Dolje sam se spustio i izvukao muškarca iz vode. Ubrzo su stigla vozila MUP-a i Hitne pomoći i pružili su osobi prvu pomoć, a onda su muškarca odvukli u Centar urgentne medicine – kazao je ovaj hrabri policajac.

Do tog presudnog trenutka nije ni o čemu razmišljao osim o tome da treba brzo reagirati.

– Nisam ga morao oživljavati, jeste da je bio izgubio svijest zbog udara glave o zid korita rijeke. Nisam ga pitao za identitet, pretpostavljam da se radi o 30-godišnjaku. Vjerovatno se okliznuo, čim sam to vidio, odmah sam reagirao, u tom trenutku bilo mi je bitno samo da ga izvučem – kazao je Hadžiahmetović.

Inače, Adnan Hadžiahmetović je poznat i kao dobrovoljni davalac krvi koji je 62 puta do sada darovao dragocjenu tečnost onima kojima je to bilo potrebno. Bio je pripadnik Jedinice za specijalnu podršku Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, gdje je prošao sve vidove obuke. (Avaz.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,