Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sarajevo: Muškarac ušao u pogrešan autobus na aerodromu i završio u Studentskom naselju Bjelave

Preuzmite sliku

Ahmed Mulaibrahimović, rukovodilac karantina u Studentskom centra Bjelave, kazao je da se tokom jučerašnjeg dana radilo na otpuštanju osoba iz karantina.

“To su osobe koje su stigle iz Švedske, letom 5. aprila. Jučer u popodnevnim satima je došlo rješenje o prekidu karantina za ove osobe. U pitanju su 63 osobe koje su došle tim letom, s tim da su dvije osobe prije par dana puštene u karantin u Brčko Distriktu“, kazao je.

Mulaibrahimović tvrdi da su te osobe pri dolasku dobile rješenja Ministarstva zdravstva o smještanju u karantin.

“Mi jednostavno dobijemo rješenje i osobe koje su na rješenju dođu u pratnji policije. Zaštitari ih preuzmu ovdje i smjeste ih u sobe”, pojasnio je.

Tvrdi da je jučer odmah po pokretanju štrajka glađu, obavijestio osobe koje žive u Kantonu Sarajevo da je došlo rješenje da budu puštene, a da će osobe iz drugih kantona tokom dana biti puštene.

“Evo zaštitari i policija radi na tome da se završe formalnosti oko njihovog izlaska”, kazao je.

Mulaibrahimović kaže da osobe koje izlaze dobijaju papir o napuštanju karantina.

“Oni ne idu u kućnu izolaciju, nego nakon 14 dana idu svojim kućama bez ikakvih mjera. Oni su testirani prije pet dana i sve osobe su negativne izuzev jedne koja je pozitivna”, istakao je.

Kada su u pitanju osobe koje su došle iz Londona i Francuske, kazao je da se radi na tome da se i one testiraju.

Upitan o Mirsadu Krhaliću iz Banjaluke, koji se našao u Bjelavama iako su osobe koje su stigle iz Švedske razdvajane po entitetu, Mulaibrahimović je kazao:

“Gospodin je došao iz Švedske i imao je tu nesreću da je ušao u pogrešan autobus na aerodromu i završio u Studentskom naselju Bjelave”, dodavši da i on izlazi danas.

Kazao je da kada izađu danas osobe koje su došle iz Švedske, u karatinu ostaje oko 120 osoba. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje