Subota, 13. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Sarajevo: Izmjena saobraćaja kod zgrade OHR-a zbog večerašnjih protesta

Preuzmite sliku

Zbog večerašnjih protesta koji su najavljeni u 19:00 sati ispred zgrade OHR-a u Sarajevu, a zbog namjere visokog predstavnika Christiana Schmidta da nametne izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, doći će do izmjena saobraćaja.

Kako je navedeno, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost Socijaldemokratskoj partiji Bosne i Hercegovine za privremenu izmjenu režima saobraćaja na dijelu saobraćajnice Zagrebačka – krajnja saobraćajna traka koja se prostire neposredno naspram zgrade OHR-a, a po potrebi ili obustave saobraćaja.

MUP je dao saglasnost da večeras, 25. jula saobraćaj bude obustavljen u periodu od 19:00 do 21:00 sat.

Podnosilac zahtjeva kao razlog je naveo održavanje mirnih protesta s ciljem skretanja pažnje javnosti na štetne posljedice donošenja izmjena Ustava BiH, te Izbornog zakona BiH.

Privremena izmjena režíma saobraćaja sastoji se od potpune obustave motornog saobraćaja u dijelu kolovoza ili punom profilu saobraćajnice u skladu sa procjenom MUP-a Kantona Sarajevo, gdje će se, u tom slučaju, saobraćaj usmjeravati alternativnim pravcima.

Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno završetka protesta bit će uspostavljen redovni režim saobraćaja.

Po rješenju ministarstva, organizator protesta treba osigurati prisustvo nadležne policijske uprave, koja će vršiti upozorenja i usmjerenja saobraćaja, te osigurati siguran prolaz pješaka i njihovu zaštitu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,