Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sarajevo: Ekspresna intervencija Hitne pomoći, beba spašena

Preuzmite sliku

Sarajevska Hitna pomoć zabilježila je jučer intervenciju u opštini Novi Grad, a nakon brzog dolaska na mjesto događaja, dječak je spašen.

Kako javlja Faktor, jučer u poslijepodnevnim satima Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo pozvala je majka sa područja općine Novi Grad i uznemirenim glasom zatražila pomoć za svog 22-mjesečnog sina koji je tokom igre počeo da se guši.

Nakon primljenog poziva, spremna ekipa, koju su činili dr. Kenan Ljuhar i medicinski tehničari Alan Ibrulj i Ajna Tatarević, odmah su krenuli na adresu i za nekoliko minuta bili su u stanu žene koja ih je pozvala.

”Brzo smo stigli na adresu, za tri, četiri minute, jer imamo punkt u toj općini. Kad smo stigli dijete je već normalnije disalo. Mi smo mališana odmah pregledali i utvrdili da nema opstrukcije i da može nesmetano disati. Šta se desilo, da li je dijete progutalo komadić igračke ili se “zagrcnulo” pljuvačkom, ne znamo. Nakon obavljenog pregleda djeteta, majku smo posavjetovali da ga odvede na pregled kako bi se tačno utvrdilo šta se desilo. Najvažnije je da je dijete sada dobro i da cijeli slučaj ima sretan ishod”, kazao je dr. Kenan Ljuhar.

Majka dječaka večeras je Zavodu za hitnu medicinsku pomoć poslala zahvalnicu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,