Subota, 31. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Saradnja Vlade TK i OSCE-a na zavidnom nivou

Preuzmite sliku

Na sastanku premijera Tuzlanskog kantona Kadrije Hodžića sa šefom Ureda u Tuzli Misije OSCE-a u BiH Damirom Gnjidićem i službenicom za demokratski razvoj Dragicom Karadžin, održanom danas, saradnja Vlade TK i OSCE-a je ocijenjena izuzetno uspješnom.

Poseban akcent razgovora posvećen je aktivnostima koje Vlada realizira u pogledu prevencije i borbe protiv korupcije, povećanju transparentnosti rada, ali i drugim društvenim pitanjima.

“Vlada Tuzlanskog kantona je uradila značajan broj, set stvari u pogledu borbe protiv korupcije, to je jasan pokazatelj njenog opredjeljenja. Rebalansom Budžeta TK za 2021. godinu predviđena su sredstva za rad Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom, to je čvrsta potvrda tog kursa – kazao je šef Ureda OSCE-a u Tuzli Damir Gnjidić”, čestitajući premijeru Hodžiću za realizirane projekte.

Također je konstatirano da je saradnja Vlade TK u cjelini, posebno Ministarstva pravosuđa i uprave, sa kancelarijom OSCE-a na najvišoj mogućoj razini.

Izražena je i potreba da se nedavno usvojena Strategija za borbu protiv korupcije detaljnije prezentira i predstavi kako političkim faktorima u Tuzlanskom kantonu, tako i cijeloj javnosti. Takva prezentacija ima za cilj bolje informiranje o onome što će uslijediti, ali i građane i sve zainteresirane detaljnije ingormirati o fokusu rada i aktivnostima koje će provoditi novoformirani Ured za borbu protiv korupcije – saopćeno je iz Vlade TK. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,