Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Saradnja u borbi protiv korupcije

Preuzmite sliku

Antikorupcioni tim Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, na čelu s predsjednikom Suvadom Osmanagićem, sastao se, u okviru redovnih aktivnosti, s predstavnicima tima Evropske unije koji provodi projekat razvoja kapaciteta u sprječavanju korupcije i stvaranja strateških dokumenata u ovoj oblasti u BiH. Tim Evropske unije predvodila je međunarodni stručnjak za pitanja vladavine prava i reforme u oblasti borbe protiv korupcije Londa Esadze.

Članovi Antikorupcionog tima Federalne vlade upoznali su predstavnike Evropske unije sa svim aktivnosima koje su do sada provedene, kao i onima koje se provode u okviru zadataka koji su im povjereni. Razgovarano je i o planovima saradnje s drugim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini u oblasti borbe protiv korupcije, te o poteškoćama s kojima se Antikorupcioni tim Vlade FBiH suočava u radu.

U okviru ovog projekta, tim Evropske unije je izrazio spremnost pomoći Antikorupcionom timu Vlade FBiH na uspješnom implementiranju Strategije za borbu protiv korupcije Federacije Bosne i Hercegovine 2016.-2019. godina i pratećeg Akcionog plana.

Uspostavljeni su prvi kontakti i dogovorena naredna kontinuirana komunikacija. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,