Četvrtak, 5. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Salko Zildžić: “Konaković mora objasniti kome je nudio novac i pozicije u zamjenu za podršku”

Preuzmite sliku

Nakon što se u javnosti pojavilo više informacija i svjedočenja o skandaloznim pritiscima na zastupnike drugih stranaka pri izboru delegata u Dom naroda Parlamenta FBiH, predsjednik stranke Narod i pravda Elmedin Konaković dužan je građanima konačno ponuditi objašnjenja, navodi zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Salko Zildžić.

Kako ističe Zildžić u saopćenju za javnost, Konaković mora javnosti odgovoriti da li su istina optužbe koje je na njegov račun i račun njegove stranke iznio njen bivši član Nijaz Musić, kazavši u Skupštini Bosansko-podrinjskog kantona, pred kamerama, da je Konaković stalno boravio u Goraždu pokušavajući, skupa sa ostalim članovima NiP-a, „završiti“ i „odraditi“ zastupnike koji bi glasali za izbor zastupnika te stranke u Dom naroda Parlamenta FBiH.

“Konaković mora javnosti objasniti da li su istinite Musićeve tvrdnje da su zastupnicima nudili novac i pozicije na federalnom i kantonalnom nivou u zamjenu za glas pri izboru delegata. Predsjednik NiP-a također javnosti mora objasniti u kojem je svojstvu vršio pritisak na zastupnika u Skupštini Posavskog Kantona Muju Puzića, te šta je to, kako glasi u javno objavljenoj poruci koju je poslao Puziću, „fino poredao sa HDZ-om“. Umjesto što pokušava sakriti ove informacije i ignorisati postavljena pitanja neutemeljenim napadima na SDA, Konaković bi konačno trebao ponuditi odgovore javnosti, ali i nadležnim institucijama koje su dužne ispitati ovakve ozbiljne optužbe za trgovinu utjecajem i korupciju”, navodi Zildžić. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje