Četvrtak, 9. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Salkić više nije predsjednik kluba poslanika Pokreta za državu

Preuzmite sliku

Ramiz Salkić nije više predsjednik Kluba poslanika Pokreta za državu. U objavi na Facebook profilu Salkić je naveo da je smijenjen “voljom dva poslanika SDP-a, jednog poslanika BH Zeleni i jednog poslanika DF-a. 

– Prema kazivanju kolega, iznevjerio sam ih jer nisam išao na pregovore kod Milorada Dodika i mandatara za sastav nove vlade entiteta, Radovana Viškovića. Nisam išao na pregovore kod Dodika, jer nisam vidio svrhu zbog njegove najave da nastavlja politiku i procese kao u prethodnom periodu. Kod mandatara za sastav nove vlade, Radovana Viškovića nisam išao, jer je po meni provokativno zakazao pregovore na Dan državnosti Bosne i Hercegovine – kazao je Salkić.

Treća zamjerka je, kako navodi, javno iznošenje stavova u pogledu glasanja za člana Doma naroda iz reda srpskog naroda i javno zagovaranje da SNSD ne bi trebao imati četiri delegata.

 Ja nastavljam raditi kao narodni poslanik Pokreta najbolje što znam u interesu države Bosne i Hercegovine, vas koji ste glasali za mene, istine i pravde – dodao je.

Čestitam je Saši Grbiću na izboru za novog predsjednika Kluba Pokreta za državu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje