Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Saglasnost na Prijedlog sporazuma o visini osnovice za obračun plaće državnih službenika

Preuzmite sliku

Federalna vlada danas je dala saglasnost na Prijedlog kolektivnog ugovora za službenike organa uprave i sudske vlasti u FBiH kojeg su utvrdili pregovarački timovi Vlade FBiH i Sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u FBiH.

Kolektivni ugovor uređuje prava i obaveze državnih službenika i namještenika iz rada i po osnovu rada na koje se primjenjuju propisi o radnim odnosima, plaćama i drugim naknadama državnih službenika i namještenika u federalnim organima državne službe i federalnim upravnim organizacijama, kantonalnim organima uprave, upravnim organizacijama i drugim kantonalnim institucijama i gradskim i općinskim službama za upravu na teritoriji Federacije BiH.

Saglasnost je dobio i Prijedlog sporazuma o visini osnovice za obračun plaće državnih službenika i namještenika u organima državne službe FBiH, kojeg su utvrdili isti pregovarački timovi. Dogovoreno je da osnovica za obračun plaće za 2018. godinu iznosi 315 KM, a vrijednost boda 1,00. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje