Utorak, 29. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

SABNOR: Da nije bilo ZAVNOBiH-a ne bi bilo ni referenduma o samostalnosti 1992. godine

Preuzmite sliku

Savez antifašista i boraca NOR-a BiH uputio je čestitku u povodu Dana državnosti BiH.

“Valja podsjetiti da su se tog 25. novembra 1943. godine u Mrkonjić Gradu sastali vijećnici ZAVNOBiH-a i nakon više stotina godina života pod okupacijom uzeli sudbinu svoje zemlje u svoje ruke i utemeljili njeno moderno bitisanje. Zato je danas važno znati i podsjećati na činjenicu koja glasi: Da nije bilo ZAVNOBiH-a ne bi bilo ni referenduma o samostalnosti BiH 1992. godine. Drugim riječima ne bi bilo Bosne i Hercegovine.

I zato je važan 25. novembar 1943. godine. Upravo zato ga rušitelji BiH toliko negiraju i žele potisnuti iz narodnog pamćenja. U ime ljubavi prema našoj domovini pozivamo vas da ovaj dan posvetimo Bosni i Hercegovini. Što naša posvećenost bude veća, utoliko će njihova mržnja biti beznačajnija, a Bosna i Hercegovina jača i stabilnija.

Zato neka ovaj Dan državnosti bude plebiscitarno natjecanje svih nas u ljubavi prema državi koju smo naslijedili od prethodnika, a valja nam je i potomcima predati na čuvanje. Pretvorimo Dan državnosti u dan ljubavi prema Bosni i Hercegovini”, navodi se u tekstu četitke SABNOR-a BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,