Nedjelja, 19. Maj 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Sabina Ćudić: Nema smisla trošiti energiju na NATO, energiju treba skoncentrirati na evropski put BiH (VIDEO)

“Sva previranja koja vidimo unutar BiH mislim da su tenzije između dvije sile”

Na pitanje voditelja emisije oko imenovanja mandatara Vijeća ministara BiH, čiji izbor članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić uslovljavaju deblokadom NATO puta BiH, odnosno aktivacijom MAP-a, Sabina Ćudić iz Naše stranke je izjavila da nema smisla trošiti energiju na pitanjima oko kojih ne postoji konsenzus te da bi svu energiju trebalo skoncentrirati na evropski put BiH oko kojeg postoji konsenzus.

Ćudićeva je naglasila da je Naša stranka bezrezervno opredijeljena za NATO integracije, no smatra da se blokadom izbora mandatara ta bitka neće dobiti.

– Mislim da je važno napomenuti da postoji konsenzus u BiH o Evropskoj uniji. E, sada imaju dvije strategije. Jedna je gdje ćete insistirati na onome oko čega ne postoji konsenzus ili ćete uložiti sve napore da napredujete u onom segmentu u kojem se svi građani BiH slažu, a oko malo stvari se svi građani BiH slažu. Jedna rijetka stvar je Evropska unija. Hoćemo li uložiti napore tu ili ćemo svoj politički kapital trošiti tamo gdje nema konsenzusa, to je pitanje – izjavila je dopredsjednica Naše stranke Sabina Ćudić.

U nastavku pogledajte cijeli razgovor, a dio razgovora vezan za NATO pogledajte od 22. Minute.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje