Četvrtak, 30. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Sabina Ćudić: Nažalost znamo šta se dešava u Neumu, to nije dobro za Bosnu i Hercegovinu

Preuzmite sliku

“Nažalost, znamo šta se dešava u Neumu! Informacije koje imamo nisu dobre za BiH! Ima taj narativ da Bakir ne zna šta radi i da je ucijenjen, a model na koji se ide je blijeda loša kopija američkog modela elektorskog glasanja, a to je najkontraverzija stvar koja se mogla desiti!” navela je Ćudić.

Gostujući u večerašnjem izdanju Centralnog Dnevnika, politički akteri čiji predstavnici nisu u Neumu govorili su u aktuelnim dešavanjima koji se odvijaju u jedinom bh. gradu na moru. Sabina Ćudić (DF), profesor Zlatan Begić (DF) i Vojin Mijatović (SDP) nisu krili zabrinutost saznjanjima o ponuđenim rješenjima glasanja o kojima se u Neumu razgovara.

“Model na koji se ide je blijeda loša kopija američkog modela elektorskog glasanja… A to je najkontraverzija stvar koja se mogla desiti! ”

Govoreći o aktuelnim pregovorima oko Izbornog zakona koji se danas, ali i narednih dana, odvijaju u Neumu pod nadzorom predstavnika međunarodne zajednice, Ćudić je između ostalog prokomentarisala:

“Nažalost, znamo šta se dešava u Neumu! Informacije koje imamo nisu dobre za BiH! Ima taj narativ da Bakir ne zna šta radi i da je ucijenjen, a model na koji se ide je blijeda loša kopija američkog modela elektorskog glasanja… A to je najkontraverzija stvar koja se mogla desiti!”

I profesor Zlatan Begić imao je svoje viđenje cjelokupne situacije:

“Preteška smo mi kategorija da bi nas neko puštao niz vodu kao cigaretu! Da li je Neum novo Karađorđevo? Ako je ovo stvarno prijedlog neka ga Palmer nosi u Mičigen, pa bi za mjesec dana dobio građanski rat u čitavoj Americi?! Nemam namjeru da dižem spomenik ljevici ili građanskim strankama osim možda posmrtni! Pored tri nacionalne stranke u Neumu su svi ljudi koji su izašli iz SDA, pa pljunuli vlastitog oca!” istakao je Begić te dodao:

“U Parlamentu! Problem može biti drugi krug glasanja! Vojine, oni ovo mogu napraviti što smijeraju kroz zakon! Spremni su na to da idu! Imam informaciju da je iz Zapadnih ambasada vršen pritisak na političke partije koje ne učestvuju u pregovorima da pošalju svoje predstavnike! Mi imao državni udar u toku! Prvo hapšenje i procesuiranje onih koji napadaju ustavni poredak, pa tek onda pregovori o Ustavu!” zaključio je Begić. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje